Tips og tricks til maling af boligen i Hørsholm

Maling af boligen Få 3 maler tilbud
Maling af boligen Få 3 maler tilbud

Forskellige faconer på pensler

Hvilken type pensel man skal bruge, er et spørgsmål om temperament. Nogle foretrækker en rund, andre en flad eller oval pensel. Men sidstnævnte er nok det bedste valg. Den kombinerer egenskaberne fra både den runde og flade pensel og samtidig kan bruges til stort set alle opgaver. Den ovale pensels brede side opfylder behovet for at kunne male store f|ader i få strøg. Den smalle side gør det muligt at trække kanter op. Ydermere giver den ovale form færre penselstrøg, fordi den ikke danner volde af maling langs børsternes sider. Runde pensler findes i mange størrelser. Fra den lille sprossepensel til de  kraftige ringpensler. Få 3 gratis malertilbud i Hørsholm. Sprossepenslen er især velegnet til flader og detaljer samt til at male lige linier med.

Billig maler i Hørsholm med 3 skarpe tilbud

Ringpensler har hul i midten og er bygget op omkring nogle korkskiver, der holdes sammen at metalringe. Efterhånden som penslen slides, kan man ved at fjerne ringe og korkskiver forlænge penslens levetid. Runde pensler uden ringe kaldes patentpensler. De har kortere børster og er derfor billigere end ringpenslerne. Flade pensler bruges i stigende omfang til alle former for malearbejde. Penslens størrelse angives med bredden, der som regel er præget ind i blikket omkring børsterne. Den er ofte angivet i tommer, for eksempel som 4″, svarende til 10 cm. Bredden kan også blot være et tal, som fx 35, der betyder, at  penslen er 35 mm bred. Har penslen et ekstra langt skaft, og er dens blik bøjet lige over børsterne, kaldes den en radiatorpensel. Den bruges typisk på steder, hvor pladsen er trang.

Malerrullen til store flader

Til store flader som mure, vægge og lofter er malerrullen hurtig og nem at arbejde med. Den kan også bruges til at opnå en speciel grov struktur på fladerne. Malerrullerne er for det meste fremstillet af kunststoffer, men du kan også få ruller med hår fra ægte lam. De fleste ruller, der er fra 12 til 25 cm lange, handles løse til montering på et skaft. Det sker blot ved et let tryk. Nogle skafter er hule, så de kan fastgøres til et forlængerskaft. På den måde kan du  male lofter og det øverste af væggene uden at skulle balancere på en stige. Rullerne påføres maling eller lak fra en flad bakke. Bakken er forsynet med en skrånende og Hørsholm maler tilbud rillet afstrygningsflade. Ved at dyppe rullen i bakken og dernæst køre den op langs fladen, kan man regulere og fordele den optagne mængde af maling eller lak. Malerrullen er bedst egnet til malinger med en tyk konsistens.

Maling af husets facade

En beslutning om overfladebehandling af husets facade bør være velovervejet, hvad enten det drejer sig om maling, pudsning eller kalkning af de udvendige mure. Gælder det behandling af træbeklædning, som på fx feriehuset, er opgaven forholdsvis enkel at gå til. Her skal facaden som regel blot overstryges en eller to gange med et træbeskyttelsesmiddel.  Forudsætningen for et godt resultat er imidlertid, at træværket er sundt – uden råd – og rengjort inden påføringen. Mange andre forhold skal tages i betragtning, hvis facaden er af et mineralsk materiale. Det gælder fx murværk, beton, gasbeton (porebeton) eller puds.

For at få et smukt holdbart resultat på sådanne overflader skal murenes overflader være hele, faste og uden løstsiddende puds, fugemørtel. Derudover skal murene være rengjort for fedt, mos og alger. Derfor vil det ofte være nødvendigt at foretage en istandsættelse af ældre mure, inden  malerarbejdet udføres. Endvidere skal man tage højde for, hvilken behandling facaden tidligere har fået. Er den tidligere blevet kalket, vil det for de fleste malingers vedkommende  være nødvendigt først at skrabe og vaske al kalk af muren for at få en god vedhæftning. l sådanne tilfælde vil den bedste og nemmeste løsning være fortsat at kalke huset. Har facaden tidligere været malet med plastbaseret maling (akrylplast-maling), bør du også fortsat holde dig til denne type maling for at sikre en stærk og holdbar overflade. Flytter du til et nyt nymalet hus, kan du få 3 isolering tilbud med i puljen.

Billig maler i Hørsholm med 3 skarpe tilbud

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*