Tilstandsrapport og energimærke

Tilbud på tilstandsrapport
Tilbud på tilstandsrapport

Tilstandsrapport og energimærke

Få 3 gratis tilbud på udarbejdelse af en tilstandsrapport og/eller et energimærke – Tryk på den grønne knap.

Få 3 tilbud på en billig tilstandsrapport

Hvad er involveret i en bygningsinspektion?

Access Building Inspections beskæftiger et erfarent team af fagfolk, der er kvalificeret til at finde fejl i enhver boligudvikling. Dette team af mennesker er uddannet til at afgøre, om der er skadelige kemikalier til stede, hvis væggene er fugtige eller revnede, om dit tag sænker, og også afgøre, om fundamenterne stadig er faste. Desuden kan Access Building Inspections fortælle dig, hvor meget det vil koste at reparere disse fejl, hvilket giver dig en indikation af, hvor mange penge du skal bruge.   

Ny betyder ikke altid ny

Som de fleste første boligkøbere antager du, at et ‘nyt hjem’ betyder, at bygningen har passeret alle kravene og er klar til at blive udstyret med dine møbler. Dette er dog ikke altid tilfældet, da nogle ejendomme ikke er bygget til den forventede standard. Når eksperterne hos Access Building Inspections udfører en forudgående købsundersøgelse, vil de sikre, at hjemmet er bygget og informerer dig om eventuelle eksisterende fejl, som du bliver nødt til at løse, hvis du vælger at lave et køb.

Bygningssagkyndige

Over hele landet findes ca. 1.000 aktive bygningssagkyndige, som er beskikket af Bygge- og Boligministeriet til at udarbejde tilstandsrapport og energimærke i henhold til Huseftersynsordningen. De beskikkede er typisk arkitekter, ingeniører og bygningskonstruktører, som alle er uvildige i forhold til både sælger og køber og alle har en lovpligtig ansvarsforsikring. De beskikkede bygningssagkyndige registrerer husets tilstand efter nøje fastlagte regler. På grundlag af registreringen udarbejder den bygningssagkyndige en tilstandsrapport.

Honoraret for udarbejdelse af en tilstandsrapport ligger på mellem 7.000 og 12.500 kr. inkl. moms, afhængig af husets alder og størrelse. Den er gældende i seks måneder fra udstedelsesdatoen. De bygningssagkyndige er pligtige til at indrapportere deres rapporter til Sekretariatet for Huseftersyn og Energimærkning. Det drives af VVS Byggecentrum og Dansk Teknologisk Institut i fællesskab. Sekretariatet udarbejder statistikker over skader m.v., samt hvor mange rapporter, der bliver udarbejdet. I ordningens andet år, 1997, blev der udarbejdet tilstandsrapporter for 99 procent af de ca. 60.000 private ejendomshandler, der blev indgået. l betragtning af, at ordningen er frivillig, må man konkludere, at den opfylder et meget stort behov.

Energimærke

Energimærket er en rapport over husets energiøkonomiske tilstand. Energiplanen er et forslag til, hvorledes husets energi- og vandforbrug kan formindskes. Den 1. januar 1997 trådte loven om fremme af energi- og vandbesparelser i bygninger under 1.500 m2, i kraft. Ordningen er en afløser for den tidligere lov om varmesyn. Energimærket gælder for alle enfamilieshuse og ejerlejligheder, men ikke andelslejligheder  Mærket gør det muligt at vurdere et hus’ energimæssige stand uden hensyn til, hvad de tidligere beboere faktisk brugte af energi og vand. Der beregnes et normalforbrug af energi og vand, og der udarbejdes en Energiplan. Selve mærkningen udarbejdes af en af Miljø- og Energiministeriet godkendt energikonsulent. Det er en uvildig arkitekt eller ingeniør med mindst fem års erfaring og lovpligtig ansvarsforsikring.

Få 3 tilbud på en billig tilstandsrapport

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*