Tilstandsrapport og energimærke

Tilbud på tilstandsrapport
Tilbud på tilstandsrapport

Tilstandsrapport og energimærke

Søger du tilstandsrapport, energimærke eller måske en energikonsulent? Så er her opskriften på, hvordan man kan få op til tre gode tilbud – gratis og enkelt – på disse områder. På sitet Boligtilstand.dk sender man sin opgave ved at udfylde skemaet online på max fire minutter. I løbet af 48 timer får du op til 3 friske tilbud fra byggerådgivere eller energikonsulenter, der meget gerne vil lave din opgave og komme med et billigt tilbud på den. Skal du i gang med at bygge en bygning på din nye byggegrund eller foretage den helt store renovering af huset? Så bør du hyre et professionelt byggetilsyn.

Det er en stor udfordring at styre et byggeprojekt, hvis man ikke har prøvet det før. Der er en del områder man skal være fokuseret på i byggeprojektet og dertil en del faldgruber. Vores tilknyttede samarbejdspartnere finder alle de typiske byggefejl, som ofte findes i et byggeproces eller en restaurering. Der vil altid opstå fejl men professionelle bygningskonsulenter opdager og påpeger dem i tide. Når du indgår en aftale med en byggesagkyndig, fastlægges det nødvendige antal byggetilsyn og hvornår i byggeprojektet disse tilsyn skal foretages.

Derudover bliver der indgået en skriftlig aftale for at sikre at der ikke fremkommer nogen former for misforståelser i løbet af byggeprojektet. Et byggetilsyn varer som regel en lille times tid, hvor det seneste arbejde kontrolleres. Når byggetilsynet er afsluttet skrives en rapport med beskrivelse af de observerede fejl og denne rapport udleveres til den ansvarlige entreprenørvirksomhed. Således bliver entreprenøren gjort opmærksom på de ting, som skal ordnes inden byggeprocessen kan fortsætte.

Bygningssagkyndige

Over hele landet findes ca. 1.000 aktive bygningssagkyndige, som er beskikket af Bygge- og Boligministeriet til at udarbejde tilstandsrapport og energimærke i henhold til Huseftersynsordningen. De beskikkede er typisk arkitekter, ingeniører og bygningskonstruktører, som alle er uvildige i forhold til både sælger og køber og alle har en lovpligtig ansvarsforsikring. De beskikkede bygningssagkyndige registrerer husets tilstand efter nøje fastlagte regler. På grundlag af registreringen udarbejder den bygningssagkyndige en tilstandsrapport.

Honoraret for udarbejdelse af en tilstandsrapport ligger på mellem 7.000 og 12.500 kr. inkl. moms, afhængig af husets alder og størrelse. Den er gældende i seks måneder fra udstedelsesdatoen. De bygningssagkyndige er pligtige til at indrapportere deres rapporter til Sekretariatet for Huseftersyn og Energimærkning. Det drives af VVS Byggecentrum og Dansk Teknologisk Institut i fællesskab. Sekretariatet udarbejder statistikker over skader m.v., samt hvor mange rapporter, der bliver udarbejdet. I ordningens andet år, 1997, blev der udarbejdet tilstandsrapporter for 99 procent af de ca. 60.000 private ejendomshandler, der blev indgået. l betragtning af, at ordningen er frivillig, må man konkludere, at den opfylder et meget stort behov.

Energimærke

Energimærket er en rapport over husets energiøkonomiske tilstand. Energiplanen er et forslag til, hvorledes husets energi- og vandforbrug kan formindskes. Den 1. januar 1997 trådte loven om fremme af energi- og vandbesparelser i bygninger under 1.500 m2, i kraft. Ordningen er en afløser for den tidligere lov om varmesyn. Energimærket gælder for alle enfamilieshuse og ejerlejligheder, men ikke andelslejligheder  Mærket gør det muligt at vurdere et hus’ energimæssige stand uden hensyn til, hvad de tidligere beboere faktisk brugte af energi og vand. Der beregnes et normalforbrug af energi og vand, og der udarbejdes en Energiplan. Selve mærkningen udarbejdes af en af Miljø- og Energiministeriet godkendt energikonsulent. Det er en uvildig arkitekt eller ingeniør med mindst fem års erfaring og lovpligtig ansvarsforsikring.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*