Hvis dit fly er forsinket eller aflyst – få hjælp her

fly forsinkelse erstatning forsinket
fly forsinkelse erstatning forsinket

Flyet er forsinket mere end to timer, og det er rigtig irriterende, upraktisk og frustrerende, når man derved pludselig står og skal lægge nogle af sine planer om, vente i, hvad der føles som, en evighed, og er både sulten og tørstig. I et sådant scenarie kan det være rigtig rart at have et godt kendskab til de forskellige regler der er i forbindelse med at få erstatning for det forsinkede eller aflyste fly, sådan at du kan kende dine rettigheder og derved kræve, hvad du har ret til.

Hvis du forsøger at søge på ”erstatning forsinket fly” på for eksempel Google, kan der være noget af en jungle af forskellige regler, krav og rettigheder, som mange mener er værd at huske på, når du står i lufthavnen og venter, efter informationen om, at du er nødsaget til at vente lidt længere endnu på flyet.

Dokumentér!

Det, der er vigtigst at huske på er: sørg for at du får dokumenteret den helt konkrete årsag til flyforsinkelsen! Dette er nemlig helt afgørende for, hvad du har ret eller ikke har ret til af erstatning eller kompensation i forbindelse med forsinkelsen. Det handler om, at såfremt forsinkelsen skyldes noget, som flyselskabet ikke har kontrol over, så har du ikke krav på at få udbetalt erstatning eller kompensation. Dette kan for eksempel være naturkatastrofer, dårligt eller farligt vejr, en uventet arbejdsnedlæggelse såsom strejke, eller noget andet, som flyselskabet i princippet ikke kan gøre for eller kan gøre noget ved. Men hvis forsinkelsen for eksempel skyldes at flyselskabet har overbooket flyet, er det vigtigt at du får dokumenteret denne årsag, da du derved kan bruge dette som et argument for, hvorfor du har ret til erstatning eller kompensation.

Din kompensation og erstatning afhænger af flyrutedistancen

  • Hvis flyrejsen er på op til 1500 km er du berettiget til 250 euro, hvilket cirka svarer til 1860 danske kroner.
  • Hvis din flyrejse er mellem 1500 km og 3500 km er du berettiget til 400 euro, hvilket svarer til omtrent 2970 danske kroner.
  • Hvis din flyrejse er over 3500 km og er uden for EU’s grænser, er du berettiget til 600 euro, hvilket svarer til cirka 4460 danske kroner.
  • Det højeste beløb, som du kan få udbetalt, er 39.000 danske kroner.
  • Du kan vælge at få kompensationen udbetalt kontant, udbetalt til din bankkonto, eller få retur som rejsekuponer.