Billige prislister i gulvbranchen

gulvafslibning trægulv
gulvafslibning trægulv

Billige prislister i gulvbranchen

Da de første seks københavnske virksomheder indenfor linoleumspålægning fandt sammen i 1906 på Gulvafslibningsguide.dk og dannede Foreningen af Arbejdsgivere i Linoleumsbranchen i Kjøbenhavn og Frederiksberg, var et af hovedformålene at blive enige om en fælles mindsteprisliste for arbejdsydelser over for  kunderne. For at have et ensartet grundlag at give tilbud og afregne efter, blev der samtidig aftalt fælles måleregler. Målereglerne var tilpasset montering af linoleum, og hovedreglen for opmåling  lød: Opmaalingen skal være Udtryk for det Kvantum ensfarvet Linoleum, der vil medgaa til Belægningen (uden Stumpning), uden Tillæg for det ved Sammenpasningen af Sammenføjninger og Tilpasningen til Vægge m.v. fremkommende Spild. For dette spild tillægges der Linoleummets Kalkulatianspris.

I målereglerne kunne man desuden finde en række  anvisninger på blandt andet afregning af afskæringer og  målemetoder for dørlysninger, vinduesstykker og trapper. Måleregleme blev stort set fastholdt i sin oprindelige form frem til 1939.

Indførelsen af meter-systemet

1906 blev der i minimalprislisten brugt gamle mål i tommer og kvadrat-alen. 1907 indførtes ved lov ”Det metriske System for Maal og Vægt”. Efterfølgende, og ikke senere end tre år, skulle metrisk mål og vægt bruges ved al beregning af told og andre offentlige udgifter.        Linoleumsbranchen fulgte efter et par år senere. Minimalpriserne i 1912 blev for første gang udregnet efter metermål. Foreningens medlemmer og de to grossister Magasin du Nord og C. Olesen måtte efterføgende opmåle og handle efter metersystemet. I overenskomsterne indgår metersystemet først fra 1920, hvor der for første gang blev aftalt et ”Fællesakkord-Bonustillæg”. Indtil 1920 blev alt arbeide udelukkende udført på timeløn.

Den forenklede priskurant – måleregler i dag

Gulvbranchens overenskomst anvender i dag en forenklet priskurant, hvor priserne for arbejdet er samlet i hovedgrupper, så beregningen af  akkordbetalingen kan fastsættes på grundlag af de opmålte kvadratmeter. Der knytter sig fortsat måleregler til arealopmålingen, der er grundlag for akkordberegningen.

Brug for en gulvsliber? Få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra erfarne og billige gulvslibere. På Gulvafslibningsguide.dk kan du opnå en rabat på ca 20% på gulvafslibning.

Benyt dig af denne gratis tjeneste

Du modtager besked på mail eller telefon hver gang en gulvsliber ønsker at give dig et tilbud. Gulvafslibningsfirmaet modtager ligeledes dine kontaktinformationer, således at I kan lave den endelige aftale i fællesskab og blive indbyrdes enige om en pris.

Det er helt og aldeles gratis og uforpligtende at benytte Gulvafslibningsguide.dk. Uanset om du vælger at gøre brug af et tilbud eller ej, modtager du ikke nogen regning fra os. Vælger du at benytte et tilbud, foregår betalingen efterfølgende mellem dig og den pågældende gulvsliber.

Den juridiske aftale indgås altså direkte mellem dig og den pågældende gulvsliber. Gulvafslibningsguide.dk formidler blot kontakten. Du er på ingen måde forpligtet til at benytte et af de modtagne gulvslibertilbud. Denne service er fuldstændig gratis og uforpligtende. Nemmere bliver det ikke så udfyld kontaktformularen nu!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*